12. SINIFLARA MSÜ MESLEK TANITIMI VE ÇEKEN AKINTI KONFERANSI VERİLDİ

MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ TABELAMIZ HAYIRLI OLSUN

2020-2021 ÖĞRETİM YILI MEZUNLARI BİR ARAYA GELEREK KEP ATMA TÖRENİNE KATILDI

Haz

"Mesleki Eğitimde 1000 Okul" projesi kapsamında okulumuz öğrencilerine yönelik çevrim içi seminerlerimiz devam ediyor. 14 Haziran 2021 Pazartesi günü "Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV)"  Psikoloğu Burcu Gökbulut ve Psikolojik Danışmanı Aslıhan Yıldırım tarafından  " Stresle Başa Çıkma" ile ilgili seminer verildi.  Çevrimiçi olarak yapılan çalışmada, "stres nedir, stresin belirtileri nelerdir, stresten uzak durmak için ne yapılmalıdır, stresle başa çıkma yöntemleri nelerdir?  " sorularına cevaplar verildi. Özellikle YKS'ye az bir zaman kalması sürecinde oluşan stresten nasıl kurtulabiliriz? Sınav sürecinde neler yapılabilir? İle ilgili güzel ve değerli bilgiler aktaran "Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV)"  Psikoloğu Burcu Gökbulut ve Psikolojik Danışmanı Aslıhan Yıldırım 'a, bu programı organize eden Yakakent Çok Programlı Anadolu Lisesi Psikolojik Danışmanı Zeynep DELİHASANOĞLU'a, Bafra İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi Psikolojik Danışmanı Yasemin EROĞLU'na, Barfa İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Psikolojik Danışmanı Ercan NAR' a ve programa katılım sağlayan Yakakent Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenlerine teşekkür ederiz.

Haz

"Mesleki Eğitimde 1000 Okul" projesi kapsamında okulumuz öğrencilerine yönelik çevrim içi eğitimlerimiz devam ediyor. 02/06/2021 Çarşamba günü İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli polis memurlarımız Derya İREN ve Caner AYDİLEK tarafından " Siber Suçlarla Mücadele" semineri verdi. Çevrimiçi olarak yapılan seminerde, "Siber suç nedir? , Siber suçtan korunmak için neler yapmalıyız? Siber suça kapsamı nedir? Siber suça maruz kalırsak nerelerden veya kimlerden yardım almalıyız?" sorularına cevaplar verildi. Günümüzde internet çağının önemini göz önüne alarak, böyle önemli bir konuda bizleri aydınlatan ve siber suçlar konusunda bilgilendiren sayın konuşmacılarımız Derya İREN ve Caner AYDİLEK'e, bu programı organize eden Yakakent Çok Programlı Anadolu Lisesi Psikolojik Danışmanı Zeynep DELİHASANOĞLU'a, Bafra İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi Psikolojik Danışmanı Ercan NAR'a ve programa katılım sağlayan İbn-i Sina MÖTAL öğrencileri ve öğretmenlerine teşekkür ederiz.

Haz

1000 OKUL İYİLŞETİRME PROJESİ KAPSAMINDA KÜTÜPHANEMİZE SATRANÇ MASALARI KAZANDIRILDI. KATKILARINDAN DOLAYI ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ÖĞRETMENİMİZ SİBEL ŞAHİN'E TEŞEKKÜR EDERİZ

May

ÖĞRENCİLERİMİZE "SAĞLIKLI BESLENME" EĞİTİMİ VERİLDi" Mesleki Eğitimde 1000 Okul" projesi kapsamında okulumuz öğrencilerine yönelik çevrim içi eğitimlerimiz devam ediyor. 21 Mayıs 2021 Cuma günü Bafra Devlet Hastanesi Uzman Diyetisyeni Meliha Gümüştekin " Sağlıklı Beslenme" ile ilgili seminer verdi.

Çevrimiçi olarak yapılan çalışmada, "Sağlıklı beslenme nedir, adölesan çağı beslenme nasıl olur, enerji gereksinimi nedir, beslenme ilkeleri nelerdir?" sorularına cevaplar verildi. Günümüz pandemi koşullarında vücut direncini sağlam tutmak ve bağışıklığımızı sağlamak için " Sağlıklı Beslenme" konulu seminerde konuşmacı olarak , İbn-i Sina MTAL öğrencileri ile birlikte olan Uzman Diyetisyen Meliha Gümüştekin 'a, ayrıca bu programı organize eden Yakakent Çok Programlı Anadolu Lisesi Psikolojik Danışmanı Zeynep DELİHASANOĞLU'a, Bafra İsmail Ahıskalı Mesleki eğitim Merkezi Psikolojik Danışmanı Yasemin EROĞLU'na ve programa katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.

SAĞLIKLI BESLENME KONULU SEMİNERİMİZ

May

Öğrencilerimiz Büşra Koç ve Emine Aksu Yıldız Kadınlar Milli Takım Avrupa ve Dünya Şampiyonası hazırlık kampına çağırıldı. Kızlarımızı dün akşam Edirne'ye uğurladık. Bugün kamptaki çalışmalarına başladılar. Bu süreçte çok emek veren Samet KIZILKAN hocama ve bize destek olan tüm Yakakent ÇPAL hocalarımıza kızlarımız adına çok teşekkür ederim. (ABDULHAMİT ALTUNIŞIK beden eğitimi öğretmeni)

BAĞIMLILIK PSİKOLOJİSİ VE TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI EĞİTİMİ ALDIK

"Mesleki Eğitimde 1000 Okul" projesi kapsamında okulumuz öğrencilerine Türkiye Yeşilay Derneği (YEDAM) müdürü Uzman Psikolog Melike ŞİMŞEK tarafından " Bağımlılık Psikolojisi Ve Teknoloji Bağımlılığı" eğitimi verildi. Çevrimiçi olarak yapılan çalışmada; "Bağımlılık Nedir?, Bağımlığın sebepleri nelerdir?, Bağımlılıktan kurtulma yolları var mıdır?, teknoloji bağımlılığına nelerin sebep olduğu, teknoloji kullanımında kimlerin risk altında olduğu, cep telefonu kullanımı, cep telefonu kullanımında kimlerin cep telefonu kullanma riski taşıdığı, bağımlılık derecesinde teknolojik aletler ve sosyal medya kullanımının zararları, teknoloji bağımlılığından kendimizi nasıl koruyabiliriz? Konularında bilgi verdiler.  Programı organize edenlere ve katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Nis

1000 OKUL İYİLEŞTİRME PROJESİ KAPSAMINDA KÜTÜPHANEMİZE OTURMA MASA SİSTEMİ YENİLENDİ

Nis

Bafra Rehberlik ve Araştırma Merkezi Okulumuzu Ziyaret etti. Bafra Milli Eğitim Müdürlüğü özel eğitim ve rehberlik şubesinden sorumlu şube müdürü Murat ÖĞRETMEN, merkezimiz müdürü İlker KARAKAYA ve merkezimiz rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri bölüm başkanı Suat GÜR tarafından gerçekleştirilmiştir.

May

Okulumuzu tanıtmak amacıyla kısa bir tanıtım videosu hazırlanmıştır.