Ock

Alaçam Gençlik Spor Müdürlüğü tarafından okulumuzda Milli Eğitim Bakanlığı faaliyet planlarına yönelik ok atma , ip atlama, voleybol, okçuluk, basketbol, denge hareketleri, badminton, floor körling aktiviteleri yapılmıştır.Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Ock

Okulumuz öğrencileri Burak Seyrek, Dilara Sarışan,Arda Enes Apaydın, Derin Senan Kuzu, İlayda Günaydın tarafından Tarih öğretmenimiz Esra Taş danışmanlığında hazırlanan "Tarih egitiminde Müze ve Ören yerlerinin önemi" konulu Kısa Film, Uluslararası "Histolab Award for İnnovative School Projects in History Education" yarışmasında ilk elemeyi geçerek başarılı olmuş ve Ülkemizi temsil etmek için Fransa Strasbourg'da bulunan Histolab Proje Ofisine gönderilmiştir. Emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimize başarılar dileriz.

Ock

Yakakent çok programlı Anadolu Lisesi öğrencileri arasında Çanakkale Savaşları’nın ruhunu ve özünü anlatan, yaşanmış olayları kapsayan “kompozisyon,şiir ve resim” dallarında yapılan yarışma sonuçlandı.Öğrencilerin yoğun katılımı ve ilgisiyle karşılaşılan yarışmada ödül alan kazanan öğrencilerimize idarecilerimiz ve öğretmenlerimiz ödüllerini takdim ettiler.

Ara

Ziyaretimiz kapsamında Yakakent ilçemizin güzel köylerinden Büyükkırık  İlkokuluna giderek çocuklarımızla güzel bir gün geçirdik.Ziyareti  Okul Müdürü Tahsin Ceylan,Müdür Yardımcısı Sema Yoldaş ve Müdür Başyardımcısı Aydın Derin gerçekleştirdi. Çocuklarımıza ve Sınıf Öğretmenleri Derya Nur Nacak a teşekkür ederiz.

Ara

İlçe tarım müdürlüğünden gelen yetkililer kahvaerengi kokarca hakkında öğrencilerimize yönelik seminer verdi.Seminerde bu canlının nasıl ve hangi ortamlarda yaşama imkanı bulduğu hangi ürünlerimize zarar verdiği ve bu canlı ile mücadelede yapılması gereken önlemlerle ilgili önemli bilgiler verildi.

Ara

YAKAKENT ÇPAL OLARAK 12. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZLE ÜNİVERSİTE TANITIM GÜNLERİ SEMİNER PROGRAMI VE ÜNİVERSİTE GEZİSİ DÜZENLEDİK. ÖĞRENCİLERİMİZİN ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK AŞAMASINDA MOTİVASYONLARINI ARTIRMAK VE ÜNİVERSİTE HAVASINI SOLUTMAK AMACIYLA DÜZENLENEN GEZİ 7 ARALIK PERŞEMBE GÜNÜ GERÇEKLEŞTİ,

ÖĞRENCİLERİMİZ MÜDÜR YARDIMCISI VE COĞRAFYA ÖĞRETMENİ SEMA YOLDAŞ, TARİH ÖĞRETMENİ ESRA TAŞ, ALMANCA ÖĞRETMENİ DİLEK TOPAL VE DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENİ RÜMEYSA TURAK REFAKATİNDE ZİYARETLERİ GERÇEKLEŞTİRDİLER. GEZİNİN DÜZENLENMESİNDE EMEĞİ GEÇEN BAŞTA REHBER ÖĞRETMENİMİZ MİNE ÖZTÜRK OLMAK ÜZERE TÜM ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ.

Ara

3 Aralık Dünya Engelliler günü, kutlaması okulumuz konferans salonunda yapılmıştır. Engelli bireylerin ve ailelerin sorunlarına farkındalığı artırılmıştır.

Günün anlam ve önemini belirten konusma yapılmış, şiirler okunmuş, video izletilmiş ve öğrencilerle söyleşi yapılmıştır.

Kas

24 KASIM ÖĞRETMENELR GÜNÜ İLÇE PROGRAMI OKULUMUZDA KUTLANDI. KATKI VEREN KADİR BÜLBÜL, ERTAN BEKİR HATİPOĞLU, FATMANUR SİNECEK ARAS, SELVER BURCU DURAN VE ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ. PROGRAMA İLÇE KAYMAKAMIMIZ SAYIN ABDÜSSAMED KILIÇ, BELEDİYE BAŞKANIMIZ HÜSEYİN KIYMA VE DİĞER PROTOKOL KATILDI.

Kas

Erasmus+ Ögrenci Hareketliliğine katılım sağlayacak 5 Katılımcı öğrencinin seçim aşamaları gerçekleşmiştir. İngilizce Hazır bulunuşluk Yazılı Uygulaması ve Mülakat ile değerlendirme yapılmıştır.

Sonuçlar okul web sitemizde 24 Kasım 2023 tarihinde ilan edilecektir.

OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİNE ERASMUS TANITIMI YAPILDI

Erasmus+ Ka 122 SCH- Bir Dijital Dönüşüm Senaryosu ve web 2.0  başlıklı projemizin Öğrenci Hareketliliğine Katılacak olan 5 Öğrencinin Seçimine Yönelik Başvuru Kriterleri :

Akademik Başarı puanı ortalaması en az 70 puan                       10 puan

Robotik Kodlama Eğitimi vb Katılım Belgesine sahip olmak           10 Puan

Takdir Teşekkür Belgeleri, Onur Belgelerine sahip olmak              10 Puan

Geçmişte Proje Başvurularının bulunması                                   10 Puan

Disiplin Cezası bulunmaması                                                     10 Puan

Bilişim Dünyasına ilgi duyan                                                      10 Puan

Yabancı Dil Hazır bulunuşluk Sınavından en az 70 Puan almak      10 Puan

Erasmus Proje Yürütme Ekibi  Genel Değerlendirmesi                  30 Puan

YAKAKENT ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ  MÜDÜRLÜĞÜNE

2023-1-TR01-K122-SCH-000162884 numaralı ‘Bir Dijital Dönüşüm Senaryosu’ başlıklı projeye katılımcı olmak istiyorum.

Gereğini arz ederim.

Ad/Soyad:

Sınıf / numara :

İmza

Kas

Bilim Fen ve Teknoloji Kulübü öğretmen ve öğrencilerinin Atamızın aramızdan ayrılışının 85. yıldönümü münasebetiyle hazırladığı 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı okulumuzda büyük bir hüzün ve katılımla gerçekleşti.

Ekm

SAMSUN NARKOTİK ŞUBESİNDEN GÖREVLİLERCE VELİLERİMİZE BAĞIMLILIK HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

Ekm

16 EKİM 2023 PAZARTESİ GÜNÜ OKULUMUZ 12. SINIF ÖĞRENCİLERİ İLE 19 MAYIS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ, MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ, FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ KAMPÜSLERİNİ VE KÜTÜPHANEYİ ZİYARET ETTİK. ÖĞRENCİLERİMİZ DERSLER, DERSLİKLER VE LABAROTUAR HAKKINDA BİLGİ EDİNDİLER. ÜNİVERSİTE HAYATINA ATILMADAN ÖNCE KISA BİR DENEYİM YAŞADILAR